چسب چیست؟

آخرین ویرایش

ارائه شده توسط

shiva.jalaeikar
shiva.jalaeikar
آنچه در این مقاله میخوانید

چسب چیست؟

از چسب برای اتصال دادن پلاستیکها، چوبها، کاغذ، سرامیک و فلزات استفاده فراوانی می‌شود.

خاصیت چسبانندگی یک بسپار به نیروهای چسبندگی آن بستگی دارد. بعضی از بسپارها به خاطر داشتن گروه‌هایی با جاذبه‌های واندروالسی بیشتر چسبندگی خوبی دارند. بسپارهایی که چسبندگی خوبی نداشته باشند با افزودن یک اسید آلی یا موادی که گروه‌هایی با جاذبه واندروالسی دارند، به صورت قابل اتصال در می‌آید. برای هر ماده‌ای با توجه به جنس و ساختار و نوع استفاده باید چسب مناسبی انتخاب کرد.


نیروهای چسبندگی

دو نیرو در مکانیسم اتصال چسبها دخالت دارد که عبارت‌اند از نیروهای واندروالسی و پیوندهای شیمیایی.

نیروهای واندروالسی اساس اکثر فرایندهای چسبندگی هستند. این نیروهای جاذبه بین چسب و جسم مورد نظر عمل می‌کنند.

پیوندهای شیمیایی قویترین نوع چسبندگی را ایجاد می‌کنند. این نوع اتصال وقتی رخ می‌دهد که جسمی که چسب روی آن استفاده می‌شود دارای گروه‌های شیمیایی واکنش دهنده با چسب باشد.

برخی از گروه‌های شیمیایی در پدیدآوردن نیروهای واندروالسی خیلی مؤثر هستند و در صورت وجود در چسب یا جسم مورد نظر سبب ایجاد پیوند خوبی می‌شوند. از این گروه‌ها می‌توان گروه‌های نیتریل، هیدروکسیل، کربوکسیل و آمید را نام برد.

 

کشش سطحی

برای ایجاد چسبندگی بین چسب و جسم لازم است که مواد با یکدیگر تماس پیدا کنند. در این حالت کشش سطحی تماس چسب با جسم جامد را کنترل می‌کند. تمام مواد دارای نیروهای سطحی هستند که در مایعات کشش سطحی و در جامدات به انرژی سطحی معروفند. کشش سطحی عامل ایجاد قطره در یک مایع است.

اگر انرژی سطح در جامد بیشتر از کشش سطحی مایع باشد، قطره چسب پخش شده و در سطح جسم جامد پخش و باعث خیس شدن و بهترشدن چسبندگی می‌شود؛ بنابراین با افزایش انرژی سطحی جامد یا با کاهش کشش سطحی مایع می‌توان خیس شدن سطح جامد را بهبود بخشید.

کشش سطحی بحرانی کشش سطحی بحرانی، کشش سطحی لازم برای خیس کردن سطح جامد است. کشش‌های سطحی بحرانی فلزات تمیز و اکسیدهای فلزی بیشتر از کشش سطحی مواد آلی و آب است و بسپارهای آلی جامد کشش سطحی بحرانی کمتر از آب دارند. تشکیل اتصال با پلی اتیلن، CFCها و سیلیکونها به علت کمتر بودن کشش سطحی بحرانی آنها از کشش سطحی بحرانی اکثر چسبها به دشواری صورت می‌گیرد.

 

 

آماده‌سازی سطح برای چسبندگی (ایجاد اتصال)

برای بالا بردن استحکام یک اتصال، ایجاد یک سطح تمیز لازم است. زیرا تمیزی سطح باعث افزایش کشش بحرانی سطح و پخش شدن بیشتر چسب و در نتیجه افزایش چسبندگی می‌شود. برای آماده‌سازی سطح فلزات باید سطح جسم عاری از گریس و روغن باشد. اکسیدهای سطح جسم را به‌وسیله ترجیحاً روشهای شیمیایی مثل استفاده از محلول اسید کرومیک می‌توان پاکسازی کرد.

همچنین در اثر ترکیب کروماتها با سطح جسم، ماده در برابر اکسایش محافظت می‌شود و رطوبت نمی‌تواند به داخل نفوذ کرده و باعث تخریب سطح تماس فلز و چسب شود (برای زدودن اکسیدها از سطح فلز می‌توان از روش سایش مکانیکی هم استفاده کرد). آلودگی هوا و رطوبت می‌تواند باعث کاهش اتصال پذیری و همچنین کاهش استحکام اتصالات بین چسب و سطح مورد نظر شود.

روش آماده‌سازی سطوح بسپاری

برای چسباندن پلی اتیلن، پلی پروپیلن، تفلون و استالها با چسبهای معمولی سطح مورد نظر نیاز به آماده‌سازی ویژه‌ای دارد.

تمیز کردن دقیق و مناسب این سطوح ضروری است. روشهای مختلفی برای آماده‌سازی این اجسام برای ایجاد اتصال وجود دارد.

تفلون می‌تواند پس از شستشو با سدیم ایجاد اتصال کند. این امر سبب انتقال فلوئور از سطح جسم شده و لایه قهوه‌ای رنگ کربنی باقی می‌گذارد. دید کلی ساخت و مصرف چسب از گذشته رایج بوده است. در قدیم، از موادی چون قیر و صمغ درختان به عنوان چسب استفاده می‌کردند. در تمام قرون گذشته و همچنین قرن نوزدهم چسب‌ها منشأ حیوانی یا گیاهی داشته‌اند. چسب‌های حیوانی بطور عمده بر مبنای کلوژن مامالیام Mammaliam بودند که پروتئین اصلی پوست، استخوان و رگ و پی است و چسب‌های گیاهی از نشاسته و دکسترین دانه‌های گندم، سیب زمینی و برنج تهیه می‌شدند. کاربردهای متنوع چسب از قرن نوزدهم بتدریج با پیدایش چسب‌های سنتتیک ساخته شده در صنعت پلیمر، چسب‌های سنتی و گیاهی و حیوانی از صحنه خارج شده است. صنعت چسب به صورت گسترده‌ای در حال رشد می‌باشد و تعداد محدودی وسایل مدرن ساخت بشر وجود دارد که از چسب در آنها استفاده نشده است. در اتصالات اغلب وسایل از یک جعبه بسیار ساده غلات گرفته تا هواپیمای پیشرفته بوئینگ ۷۴۷ از چسب استفاده شده است.

امکانات بشر می‌تواند بوسیله چسب‌ها اصلاح گردد.

این مطلب، شامل استفاده از سیمان‌های سخت شده توسط UV در دندانپزشکی و سیمان‌های پیوند آکلریلیک در جراحی استخوان می‌باشد. پیشرفت جدیدی که اخیراً در کاربرد چسب حاصل گشت، اتصال ریل‌های فولادی و تراموای جدید شهر منچستر بود. چسب‌ها نه تنها برای موادی که بایستی چسبانده و بهم پیوسته شوند، بلکه در ایجاد چسبندگی برای موادی از قبیل جوهر تحریر، رنگها و سایر سطوح پوششی، وسایل بتونه کاری و وجوه میانی در مواد ترکیبی از قبیل فولاد یا بافت پارچه، در تایرهای لاستیکی و شیشه یا الیاف در پلاستیک‌ها ضروری هستند.

اجزای تشکیل دهنده چسب‌ها مواد پلیمری چسب‌ها، همگی حاوی پلیمر هستند یا پلیمرها در حین سخت شدن چسب‌ها بوسیله واکنش شیمیایی پلیمر شدن افزایشی یا پلیمر شدن تراکمی حاصل می‌شوند. پلیمرها به چسب‌ها قدرت چسبندگی می‌دهند. می‌توان آنها را به صورت رشته‌هایی از واحدهای شیمیایی همانند که بوسیله پیوند کووالانسی به هم متصل شده‌اند، در نظر گرفت. پلیمرها در دماهای بالا روان می‌گردند و در حلال‌های مناسب حل می‌گردند. خاصیت روان شدن آنها در چسب‌های حرارتی و خاصیت حل شوندگی آنها در چسب‌های بر پایه حلال، یک امر اساسی می‌باشد. پلیمرهای شبکه‌ای در صورت گرم شدن جریان نمی‌یابند، ممکن است در حلال‌ها متورم گردند، ولی حل نمی‌شوند. تمامی چسب‌های ساختمانی، شبکه‌ای هستند، زیرا این مورد خزش (تغییر شکل تحت بار ثابت) از بین می‌برد.

افزودنیهای دیگر بسیاری از چسب‌ها، علاوه بر مواد پلیمری دارای افزودنیهایی هستند از قبیل:

  • مواد پایدار کننده در برابر تخریب توسط اکسیژن و UV.
  • مواد نرم‌کننده که قابلیت انعظاف را افزایش می‌دهد و دمای تبدیل شیشه‌ای (Tg) را کاهش می‌دهد.
  • مواد پر کننده معدنی که میزان انقباض در سخت شدن را کاهش می‌دهد و خواص روان شدن را قبل از
  • سخت شدن تغییر می‌دهد و خواص مکانیکی نهایی را بهبود می‌بخشد.
  • مواد تغلیظ کننده.
  • معرف‌های جفت کننده سیلانی.

 

تئوریهای چسبندگی

دربارهٔ چسبندگی شش تئوری وجود دارد که عبارتند از:

تئوری جذب فیزیکی

جذب فیزیکی شامل نیروهای وان‌دروالسی در بین سطوح می‌باشد که در بر گیرنده جاذبه‌های بین دو قطبی‌های دائم و دو قطبی القایی و نیروهای لاندن می‌باشد.

 

تئوری جذب شیمیایی

تئوری پیوند شیمیایی در مورد چسبندگی، بر اساس تشکیل پیوندهای کووالانسی، یونی و هیدروژنی بین سطح می‌باشد. مدارکی مبنی بر اینکه پیوندهای کووالانسی با عوامل جفت کنندگی سیلانی تشکیل می‌شود، وجود دارد و ممکن است که چسب‌ها شامل گروه‌های هیدروکسی یا آمین باشند که با اتم‌های هیدروژن فعال از قبیل گروه‌های هیدروکسیل، اگر چوب یا کاغذ اجزا مورد عمل باشند، پیوند هیدروژنی ایجاد می‌کنند.

 

تئوری نفوذ

تئوری نفوذ این دیدگاه را مطرح می‌کند که پلیمرها هنگام تماس ممکن است در همدیگر نفوذ کنند؛ بنابراین مرز درونی سرانجام برداشته می‌شود و نفوذ پلیمرها در صورتی اتفاق می‌افتد که زنجیرهای متحرک و سازگار باشند. به عبارت دیگر، دما باید از دمای تبدیل شیشه‌ای بالاتر رود.

 

تئوری الکتروستاتیک

تئوری الکتروستاتیک، از این طرح سرچشمه گرفته است که وقتی دو فلز در تماس با یکدیگر باشند، الکترون‌ها از یکی به دیگری منتقل می‌شوند و بنابراین یک لایه مضاعف الکتریکی تشکیل می‌گردد که نیروی جذب را نشان می‌دهد. چون پلیمرها، نارسانا هستند، مشکل به نظر می‌رسد که این تئوری برای چسب‌ها کاربرد داشته باشد.

 

تئوری پیوند درونی مکانیکی

اگر سطحی را که می‌خواهیم روی آن چیزی بچسبانیم، دارای سطحی نامنظم باشد آنگاه ممکن است چسب در ناهمواری‌های سطح، قبل از سخت شدن داخل شود. این ایده، باعث ظهور این تئوری شد که به اتصالات چسب با مواد متخلخل از قبیل چوب و نسوجات بسط داده شد. مثالی از این قبیل، عبارت از استفاده از اتو در لایه چسب و در لباس می‌باشد. لایه چسب‌ها، حاوی چسب‌های ذوبی هستند که پس از ذوب در پارچه نفوذ می‌کنند.

 

تئوری لایه مرزی ضعیف

تئوری لایه مرزی ضعیف، پیشنهاد می‌کند که سطوح تمیز، پیوندهای قوی‌تری با چسب ایجاد می‌کنند. اما برخی آلودگیها از قبیل زنگ و روغن یا گریسها، لایه‌ای ایجاد می‌کنند که چسبندگی ضعیفی دارد. همه آلودگیها، لایه مرزی ضعیف تشکیل نمی‌دهند، زیرا در برخی حالات، آنها توسط چسب حل خواهند شد. در این محدوده، چسب‌های ساختمانی آکریلیک، برتر از اپوکسیدها هستند و این، به دلیل توانایی آنها برای حل کردن روغن‌ها و گریس‌ها می‌باشد.

آماده‌سازی سطح برای چسبندگی

آماده‌سازی نامناسب یا نادرست سطح، احتمالاً دلیل عمده شکسته شدن اتصالات چسبی می‌باشد. آماده‌سازی سطح یک جسم با روش‌های زیر انجام می‌گیرد: روش‌های سائیدگی، استفاده از حلال‌ها، تخلیه شعله وکرونا، حک کردن تفلون، حک کردن فلزات، آندی کردن فلزات، استفاده از چند سازه‌ها.

انواع چسب‌ها


چسب‌هایی که توسط واکنش شیمیایی سخت می‌شوند

چسب‌های اپوکسیدی

اپوکسیدها، بهترین نوع چسبهای شناخته شده ساختمانی هستند و بیشترین کاربرد را دارند. رزین اپوکسی که اغلب در حالت معمول استفاده می‌شود، معمولاً دی گیلیسریل اتراز بیس فنل DGEBA)A) نامیده می‌شود و بوسیله واکنش نمک سدیم از بیس فنل A با اپی کلروهیدرین ساخته می‌شود. آمینهای آروماتیک و آلیفاتیک به عنوان عامل سخت‌کننده استفاده می‌شوند. این چسب‌ها به چوب، فلزات، شیشه، بتن، سرامیک‌ها و پلاستیک‌های سخت بخوبی می‌چسبند و در مقابل روغن‌ها، آب، اسیدهای رقیق، بازها و اکثر حلال‌ها مقاوم هستند؛ بنابراین کاربرد بیشتری در چسباندن کفپوش‌های وینیلی در سرویس‌ها و مکان‌های خیس و به سطوح فلزی دارند. برای مشاهده محصول رزین اپوکسی قیمت و نحوه سفارش آن مقاله قیمت رزین اپوکسی را مطالعه کنید.

چسب‌های فنولیک برای فلزات

وقتی که فنل با مقدار اضافی فرمالدئید تحت شرایط بازی در محلول آبی واکنش کند، محصول که تحت عنوان رزول شناخته شده و الیگومری شامل فنل‌های پلدار شده توسط اتروگرومتیلن روی حلقه‌های بنزن می‌باشد، بدست می‌آید. برای جلوگیری از تشکیل حفره‌های پر شده از بخار، اتصالات چسب‌های فنولیک تحت فشار، معمولاً بین صفحات پهن فولادی گرم شده توسط پرس هیدرولیک سخت می‌شوند. به دلیل شکننده بودن فنولیکها، پلیمرهایی از جمله پلی وینیل فرمال، پلی وینیل بوتیرال، اپوکسیدها و لاستیک نیتریل اضافه می‌شود تا سخت‌تر گردند.

چسب‌های تراکمی فرمالدئید برای چوب

تعدادی از چسب‌های مورد استفاده برای چوب نتیجه تراکم فرمالدئید با فنول و رزوسینول (۱و۳ دی هیدروکسی بنزن) هستند. بقیه با اوره یا ملامین متراکم می‌شوند.

چسب‌های آکریلیک

چسب‌های ساختاری شامل منومرهای آکریلیک توسط افزایشی رادیکال آزاد در دمای محیط سخت می‌شوند. منومر اصلی، متیل متاکریلات (MMA) می‌باشد، اما موارد دیگری از قبیل اسید متاکریلات برای بهبود چسبندگی به فلزات بوسیله تشکیل نمکهای کربوکسیلات و بهبود مقاومت گرمایی و اتیلن گلیکول دی متیل اکریلات برای شبکه‌ای کردن نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. کلروسولفونات پلی اتیلن، یک عامل سخت‌کننده لاستیک است و کیومن هیدورپراکساید و N,N دی متیلن آنیلین، اجزاء یک آغازگر اکسایشی- کاهشی هستند. پیوند دهنده‌هایی که برای اتصالات محکم مصنوعی به استخوان‌های انسان و پوششهای چینی برای دندان‌ها استفاده می‌شود نیز بر مبنای MMA هستند و بطورکلی برای جسباندن فلزات، سرامیک‌ها، بیشتر پلاستیک‌ها و لاستیک‌ها استفاده می‌شود و اتصالات پرقدرتی را ایجاد می‌کنند.

چسب‌های غیر هوازی

چسب‌های غیر هوازی در غیاب اکسیژن که یک بازدارنده پلیمر شدن است، سخت می‌گردد. این چسب‌ها اغلب بر پایه دی متاکریلات‌هایی از پلی اتیلن گلیکول هستند. کاربرد این چسب‌ها، اغلب در محل اتصال چرخ دنده‌ها، تقویت اتصالات استوانه‌ای و برای دزدگیری می‌باشد.

چسب‌های پلی سولفیدی

پلی سولفیدها در ابتدا به عنوان دزدگیر استفاده می‌شدند و یک کاربرد مهم دزدگیری لبه‌های آینه‌های دوبل می‌باشد. هر دو برای اینکه واحدها را باهم نگه دارند و مانعی در برابر نفوذ رطوبت ایجاد کنند. آنها به وسیله بیس (۲- کلرواتیل فرمال) با سدیم پلی سولفید تهیه می‌شوند و به منظور کاهش قیمت از پرکننده‌های معدنی استفاده می‌شود. به عنوان نرم‌کننده، از فتالات‌ها و معرف‌های جفت کننده سیلانی استفاده می‌شود و عامل سخت‌کننده آنها شامل دی اکسید منگنز و کرومات هستند.

سفت شدن لاستیکی چسب‌های ساختمانی

بسیاری از چسب‌های ساختمانی، پلیمرهای لاستیکی حل شده‌ای در خودشان دارند. وقتی که چسب‌ها سخت می‌شوند، لاستیک به صورت قطراتی با قطر حدود ۱µm رسوب می‌کند. لاستیکهای استفاده شده در این روش شامل پلی وینیل فرمال (pvf) و پلی وینیل بوتیرال (PVB) هستند که هر دو بوسیله واکنش آلدئید مناسب با پلی وینیل الکل ساخته می‌شوند.

سیلیکون‌ها

چسب‌های یک جزئی سیلیکون اغلب به چسب‌های ولکانیزه شونده در دمای اتاق (rtv) معروفند و شامل پلی دی متیل سیلوکسان (PDMS) با جرم‌های مولکولی در محدود ۱۶۰۰–۳۰۰ با گروه‌های انتهای استات، کتوکسیم یا اتر هستند. این گروه‌ها توسط رطوبت اتمسفر، هیدرولیز شده، گروه‌های هیدروکسیل تشکیل می‌دهند که بعداً با حذف آب متراکم می‌شوند. چسب‌های سیلیکونی نرم و مطلوب هستند و دارای مقاومت محیطی و شیمیایی خوبی هستند. این چسب‌ها به عنوان بهترین پوشش برای استفاده در حمام شناخته شده‌اند.



چسب‌هایی که بدون واکنش شیمیایی سخت می‌شوند

این چسب‌ها شامل سه نوع زیر می‌باشند

چسب‌هایی که در اثر حذف حلال سخت می‌شوند

◦چسب‌های تماسی: چسبهای تماسی احتمالاً از معروف‌ترین چسب‌ها بر پایه حلال هستند. این‌ها محلول‌هایی از پلیمر در حلال آلی هستند که در دو سطح بکار می‌روند تا متصل شوند. ماده اصلی این چسب‌ها، لاستیک پلی کلروپرن (پلی کروپرن، پلی کلرو بوتادین) است و برای چسباندن روکش‌های تزئینی و پلاستیکهای محکم دیگر مثل ABS, DVC به چوپ و محصولات فلزی و چسبهای تماسی DIY برای تخت کفش بکار می‌روند. ◦چسب‌های پمادی: چسب‌های بر پایه حلال مشهور که در ظروف پماد مانند به عموم فروخته می‌شوند، اغلب محلول‌هایی از لاستیک نیتریل (همی‌پلیمر یا بوتادین و آکریلونیتریل) در حلال‌های آلی هستند.

چسب‌هایی که با از دست دادن آب سخت می‌شوند

◦محلول‌های آبی و خمیرها: نشاسته، ذرت و غلات، منابع عمده برای استفاده چسب هستند. موارد مصرف عمده برای چسباندن کاغذ، مقوا و منسوجات می‌باشد. کاربردهای آن شامل صفحات موجدار، پاکتهای کاغذی، پنجرگیری تیوپ، چسباندن کاغذ دیواری و چسب‌های تر شدنی مجدد با آب می‌باشد. چسب‌های تر شدنی توسط آب شامل پلی (وینیل الکل) (DVOH) که در تمبرهای پُستی مورد استفاده قرار می‌گیرند و از لاتکس صمغهای طبیعی (مثلا صمغی و دکسترین) و پلی وینیل استات (DVN) همراه با مقدار زیادی DVOH پایدار کننده تولید می‌شوند. DVOH تنها پلیمرمعروفی است که از منومر خودش ساخته نمی‌شود. ◦امولسیونهای آبی: اجزا ترکیبی برای پلیمریزه شدن امواسیونی عبارتند از: آب، منومرها، پایدار کننده‌ها و آغازگر. محصول پلیمر شدن امولسیونی، شیرابه‌ای از ذرات پلیمر با پایدار کننده‌های جذب شده می‌باشد. معروف‌ترین مثال، چسب چوب DIY است که شیرآبه آن، شامل پلیمر پلی وینیل استات (DVA) است و به میزان زیادی در کارهای کارگاهی و در چسباندن اتصالات تاق و زبانه برای درها، پنجره‌ها و مبلمان در کارخانه‌ها استفاده می‌شود و مثال دیگر در رنگهای امولسیونی بر پایه DVA هستند که برای پوشش سطح یا به عنوان چسب استفاده می‌شود.

چسب‌هایی که به وسیله سرد کردن سخت می‌شوند

◦چسب‌های ذوبی: ماده اولیه چسب‌های ذوبی که از ابزار تفنگ شکلی خارج می‌شود، معمولاً اتیلن وینیل استات (EVA) می‌باشد. کاربرد این چسب‌ها شامل استفاده در جعبه‌های مقوایی، صفحه کتاب، اتصالات حرارتی و نئوپان می‌باشد. از دیگر چسب‌های ذوبی می‌توان چسب‌های ذوبی پلی آمیدی، پلی اورتان، استرهای آلیفاتیک، پلی استر اشاره کرد. چسب‌های حساس به فشار چسب‌های حساس به فشار، دائماً چسبناک باقی می‌مانند و به خاطر استفاده در نوار چسب‌ها و برچسب‌ها معروف هستند. این چسب‌ها بطور عمده بر پایه لاستیک طبیعی، همی پلیمر دسته‌ای و تصادفی، استیرن – بوتادین و آکریلیک هستند. PVC نرم شده و پلی اتیلن، مواد نوار معمولی هستند. یک طرف نوار با یک آستری یا لایه زیری پوشیده شده است. به همین دلیل، چسب دائماً چسبناک می‌ماند و طرف دیگر، دارای پوشش آزاد کننده‌ای است که وقتی که نوار باز می‌شود، با چسب جدا می‌گردد. مواد آزاد کننده که اغلب استفاده می‌شود، همی پلیمری از وینیل الکل و وینیل اکتادسیل کاربامات است که در اثر واکنش با DVOH با اکتادسیل ایزوسیانات ساخته می‌شود.

معایب و مزایای چسب‌ها

۱. عموماً چسب‌ها بوسیله آب یا بخار آب سست می‌شوند.

۲. محدوده رهایی کار آنها کمتر از چسباننده‌های فلزی (مهره‌ها، پیچ‌ها و بست‌های آهنی و غیره) است.

۳. چسب‌ها توسط دمای تبدیل شیشه‌ای (Tg) و تخریب شیمیایی محدود شده‌اند. مزایا ۱. اتصال مواد غیر مشابه و لایه‌های نازک از مواد

۲. گسترش بار بر روی یک ناحیه وسیع

۳. زیبایی و حالت آئرودینامیک آنها بر روی سطوح خارجی اتصال

۴. کاربرد آنها با استفاده از ماشین روبات می‌باشد.

 

 

چسب های کاشی، سرامیک و پرسلان شرکت وستاشیمی اسپادانا

  1. چسب کاشی پودری (دو جزئی) CV100 (سفید و طوسی)
  • این محصول در دو رنگ سفید و طوسی و برپایه مواد شیمیایی و معدنی تولید می گردد و
  • برای استفاده از آن بایستی با چسب بتن BV 800 به عنوان جزء دوم یا مکمل بر اساس جدول زیر مخلوط گردد.
  • از این محصول جهت چسباندن کاشی، سرامیک، سنگ و پرسلان بر روی کلیه سطوح کف و نما استفاده میشود.
  • در محیط های داخلی و خارجی استفاده می گردد. (توصیه می شود به هیچ عنوان بر روی سطوح گچی استفاده نشود.)
  • میزان مصرف آن به سطح زیر کار بستگی داشته و حدود 3 تا 5 کیلوگرم در هر متر مربع می باشد.

روش استفاده:

  • قبل از شروع کار، ذرات گرد و غبار که مانع از چسبندگی ملات می شوند را از روی سطح کار
  • و پشت کاشی یا سرامیک پاک نمایید. (ذرات انگوب پشت کاشی حتما تمیز و پاک شوند).
  • برای شروع کار مقدار 4 الی 5 لیتر آب به همراه 1 الی 2 لیتر چسب بتن را در داخل ظرفی با گنجایش
  • 20 کیلوگرم ریخته و محتوی یک کیسه چسب پودری دو جزئی را به آرامی به آن اضافه نمایید و توسط
  • یک میکسر دستی به آرامی بهم بزنید تا خمیری یک دست و یکنواخت بدست آید.
  • مخلوط بدست آمده را توسط ماله دندانه دار نمره 6 بر روی سطح پخش کنید و کاشیها را در جای خود قرار دهید.
  • سپس با ضربات یکنواخت هوای بین کاشی و سطح را خارج نمایید. در صورت نصب بر روی کاشیهای قدیمی ابتدا
  • باید لعاب سطح زیرین حداقل به میزان سطح کاشی قدیمی خراشیده شود. (این موضوع در مورد کلیه محصولات چسب های کاشی و سرامیک صادق می باشد.)

میزان مخلوط شدن با چسب بتن

ردیف مورد مصرف میزان جذب آب چسب بتن مورد نیاز برای یک کیسه 20 کیلویی چسب پودری
1 کاشی 5% الی 12% 1 لیتر
2 سرامیک 2 الی 5 1 الی 2 لیتر
3 پرسلان 1/0% الی 5/0% 3 الی 4 لیتر
4 سنگ معمولی 1% الی 3% 2 الی 3 لیتر
5 سنگ گرانیت 1/0% الی 1% 3 الی 4 لیتر

 

میتوانید در این قسمت از قیمت پودر بندکشی اطلاع پیدا کنید.

 

مشخصات فنی چسب کاشی پودری (دو جزئی) CV100

رنگ محصول سفید یا طوسی
وزن مخصوص 1.4 gr/cm3
نسبت مخلوط شدن با آب 3 الی 5 لیتر آب برای هر کیسه 20 کیلوگرمی
نسبت مخلوط شدن با چسب بتن (مکمل) 1 الی 3 لیتر مکمل برای هر کیسه 20 کیلوگرمی
دمای مناسب نصب 10 الی 40 درجه سانتیگراد
عمر مفید ملات پس از گسترده شدن روی سطح 20 دقیقه
زمان خشک شدن کامل 48 ساعت پس از نصب
زمان بندکشی 48 ساعت پس از نصب
ضخامت ملات برای نصب 3 تا 6 میلیمتر
شرایط نگهداری دور از تابش مستقیم نور خورشید و رطوبت
مدت زمان نگهداری در فضای مناسب حداکثر یک سال پس از تولید
مقاومت کششی حداقل 0.5 N/mm2
حداکثر جا به جایی کاشی بعد از 20 دقیقه 5/0 میلی متر

 

  1. چسب کاشی پودری (تک جزئی) CV200 (سفید و طوسی)

این محصول در دو رنگ سفید و طوسی تولید شده و مخلوطی از چسباننده های هیدرولیکی، سنگ دانه های معدنی و مواد افزودنی آلی می باشد. این چسب جهت چسباندن کاشی، سرامیک، پرسلان، سنگ های طبیعی و مصنوعی بر روی کلیه سطوح کف و دیوار در محیط های داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. توصیه می شود از این محصول بر روی سطوح گچی استفاده نشود.

روش استفاده:

ابتدا محل مورد نظر را از هرگونه ذرات گرد و غبار، چربی و غیره تمیز نمایید. سپس مقدار 4  الی 5 لیتر آب را در داخل ظرفی با گنجایش 20 کیلوگرم ریخته و محتوی یک کیسه چسب پودری تک جزئی را به آرامی به آن اضافه نمایید.

پس از آن توسط یک میکسر دستی به آرامی بهم بزنید تا خمیری یک دست و یکنواخت بدست آید. مخلوط بدست آمده را حدود 10 الی 15 دقیقه استراحت دهید تا قوام آید و سپس مجدد بهم بزنید. پس از آن می توانید با استفاده از ماله شماره 6 مخلوط را بر روی سطح مالیده و اقدام به نصب کاشی نمایید. در صورت نصب بر روی کاشیهای قدیمی ابتدا باید لعاب سطح زیرین حداقل به مقدار  سطح کاشی قدیمی خراشیده شود.

 

مشخصات فنی چسب کاشی پودری (تک جزئی) CV200

رنگ محصول سفید یا طوسی
وزن مخصوص 1.4 gr/cm3
نسبت مخلوط شدن با آب 4 الی 5 لیتر آب برای هر کیسه 20 کیلوگرمی
دمای مناسب نصب 10 الی 40 درجه سانتیگراد
عمر مفید ملات پس از گسترده شدن روی سطح 20 دقیقه
زمان خشک شدن کامل 48 ساعت پس از نصب
زمان بندکشی 48 ساعت پس از نصب
ضخامت ملات برای نصب 3 تا 6 میلیمتر
شرایط نگهداری دور از تابش مستقیم نور خورشید و رطوبت
مدت زمان نگهداری در فضای مناسب حداکثر یک سال پس از تولید
مقاومت کششی حداقل 0.5 N/mm2
حداکثر جا به جایی کاشی بعد از 20 دقیقه 5/0 میلی متر
  1. چسب کاشی پودری استاندارد CV300 (سفید و طوسی)

این چسب جهت چسباندن کاشی، سرامیک، پرسلان، سنگ های طبیعی و مصنوعی بر روی کلیه سطوح سیمانی، سنگی، آجری، سرامیکی، گچی و … بر روی کف و دیوار در محیط های داخلی و خارجی (نمای ساختمان) مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این می توانید از این محصول بر روی سطوح دارای سیستم گرمایشی، بالکن، پاسیو، استخر، سطوح گچی، پلاسترها، بلوک های گچی، بتن سبک و سنگ کاریهای قدیمی نیز استفاده نمایید. میزان مصرف این چسب به نسبت سطح زیر کار حدود 3 الی 5 کیلوگرم در هر مترمربع می باشد.

روش استفاده:

ابتدا محل مورد نظر را از هرگونه ذرات گرد و غبار، چربی و غیره تمیز نمایید. سپس مقدار 4  الی 5 لیتر آب را در داخل ظرفی با گنجایش 20 کیلوگرم ریخته و محتوی یک کیسه چسب پودری تک جزئی را به آرامی به آن اضافه نمایید.

پس از آن توسط یک میکسر دستی به آرامی بهم بزنید تا خمیری یک دست و یکنواخت بدست آید. مخلوط بدست آمده را حدود 10 الی 15 دقیقه استراحت دهید تا قوام آید و سپس مجدد بهم بزنید. پس از آن می توانید با استفاده از ماله شماره 6 مخلوط را بر روی سطح مالیده و اقدام به نصب کاشی نمایید.

در صورت نصب بر روی کاشیهای قدیمی ابتدا باید لعاب سطح زیرین حداقل به میزان  سطح کاشی قدیمی خراشیده شود.

 

 

مشخصات فنی چسب کاشی پودری استاندارد CV300

رنگ محصول سفید یا طوسی
وزن مخصوص 1.4 gr/cm3
نسبت مخلوط شدن با آب 4 الی 5 لیتر آب برای هر کیسه 20 کیلوگرمی
دمای مناسب نصب 10 الی 40 درجه سانتیگراد
زمان کارپذیری یک ساعت
عمر مفید ملات پس از گسترده شدن روی سطح 20 دقیقه
زمان خشک شدن کامل 48 ساعت پس از نصب
زمان بندکشی 48 ساعت پس از نصب
ضخامت ملات برای نصب 3 تا 6 میلیمتر
شرایط نگهداری دور از تابش مستقیم نور خورشید و رطوبت
مدت زمان نگهداری در فضای مناسب حداکثر دو سال پس از تولید
مقاومت کششی حداقل 0.5 N/mm2
حداکثر جا به جایی کاشی بعد از 20 دقیقه 5/0 میلی متر

 

  1. چسب کاشی استخری (CV300 + High flex 220)

این محصول دو جزئی بوده و حاصل اختلاط چسب پودری استاندارد CV300 با مایع مکمل High flex BV220 می باشد. این چسب واتر پروف بوده و با ایجاد لایه ای بر روی سطح نصب و پشت کاشی، یک سطح چسبنده فوق العاده قوی ایجاد می نماید. در نظر داشته باشید که قبل از نصب حتما بایستی سطح زیر کار از کلیه ذرات گرد و غبار، چربی و انگوب پشت کاشی تمیز گردد. و همچنین در صورت نصب بر روی کاشی های قدیمی حتماً بایستی لعاب کاشی قدیمی حداقل به میزان  خراشیده شود. وجود پلیمر های پودری و همچنین مایع مکمل به بهبود آب بندی، انعطاف پذیری، افزایش مقاومت چسب در محیطهای مرطوب، کاهش ترک خوردگی و کاهش انقباض کمک می نماید.

 

  1. چسب استاندارد آرمامنت CV310 (سفید و طوسی)

این محصول کلیه شرایط و ویژگی های چسب کاشی استاندارد که قبلا توضیح داده شد را دارا بوده و با الیاف سلولزی مسلح شده است و با افزودن آب به آن، چسبی با قدرت چسبندگی زیاد و مقاومت در برابر فشارهای

مکانیکی بدست می آید.  روش استفاده از این محصول همانند چسب کاشی استاندارد است. از جمله محاسن این چسب بالا بودن مقاومت مکانیکی، کاهش نفوذپذیری، مقاومت شیمیایی بالا در برابر عوامل

مخرب و مقاومت در برابر ضربه های مکانیکی شدید می باشد. با افزودن الیاف مذکور کاهش شکنندگی و افزایش مقاومت در برابر آتش به خواص آن اضافه شده و در نتیجه به هنگام آتش سوزی مقاومت بالاتری را از خود نشان می دهد از آنجا که این الیاف دارای مقاومت کششی بالایی هستند، کاربرد آنها در چسب باعث افزایش استحکام کششی چسب کاشی می شود و چنانچه چسب کاشی در معرض تنش کششی قرار گیرد، الیاف این تنش را پخش می کنند. همچنین الیاف از رشد ترک ها جلوگیری کرده و همانند پلی از گسترش آنها جلوگیری می کنند.

لازم به ذکر است، با توجه به کاهش میزان خروج آب از چسب حاوی الیاف، زمان بیشتری برای خشک شدن نهایی مورد نیاز خواهد بود.

مشخصات فنی چسب کاشی پودری استاندارد CV310

رنگ محصول سفید یا خاکستری
وزن مخصوص
دمای مناسب نصب 10 الی 40 درجه سانتیگراد
زمان کار پذیری یک ساعت
زمان باز 20 دقیقه
زمان خشک شدن 48 ساعت پس از نصب
زمان بندکشی 48 ساعت پس از نصب
ضخامت ملات برای نصب 3 تا 6 میلیمتر
شرایط نگهداری دور از تابش مستقیم نور خورشید و رطوبت
مدت زمان نگهداری در فضای مناسب حداکثر 2 سال پس از تولید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات به روز شده