نیاز صنایع و ماشین آلات صنعتی به تراز بودن بسیار دقیق باعث شده تا استفاده از محصولات تراز کننده در سطح کف به یک ضرورت تبدیل شود. گروت یکی از مصالحی است که برای پوشش دهی سطوح و پر کردن درزها، سوراخ ها و ترک های کف استفاده می شود و می تواند سطح را کاملا تراز نماید. گروت ها دارای تنوع بالایی هستند، اما متداولترین و محبوبترین آن ها گروت سیمانی است.
گروت چیست؟
گروت (Grout) یکی از مصالح مهم در صنعت عمران است که به صورت سیال تولید شده و دارای چگالی بالایی می باشد. گروت از ترکیب آب، سیمان، ماسه، سنگدانه ها و افزودنی های شیمیایی ساخته می شود. ظاهر گروت مشابه با ملات است، اما کاربرد آن پر کردن فضاهای خالی، درزها و شکاف های عمیق بوده تا بتوان سازه های موجود را به بهترین شکل تقویت و از عملکرد آن ها بهره مند شد.
معرفی انواع گروت
گروت ها بر پایه مواد اولیه مختلفی تولید می شوند که اکثر آن ها دارای ترکیب سیمانی نیز هستند. بسته به نیاز محیط و خواص مورد انتظار، می توان از هر یک از این محصولات استفاده کرد.
گروت سیمانی
متداولترین نوع گروت موجود در بازار، گروت سیمانی است که می توان آن را برای نصب کاشی و سرامیک در کف استفاده کرد. برای تعمیرات و ترمیم بتن می توان از این محصول استفاده کرد. گروت های سیمانی از سیمان پورتلند به عنوان سخت کننده تشکیل شده اند. ساختار آن ها به صورت پودری است که باید با ترکیب کردنشان با مقداری آب، آماده استفاده جهت اجرا روی محیط باشند.
گروت پلیمری
گروت پلیمری در واقع نوعی گروت سیمانی است که با کمک یک سری از پلیمرها اصلاح می شود. این محصول را می توان از ترکیب رزین پلیمری و مخلوط سیمان تهیه کرد و یک ماده بسیار قدرتمند را جهت اجرا استفاده نمود. گروت پلیمری دارای ماسه سیلیسی شکری است و شاهد دانه بندی های ویژه ای در آن هستیم. این موضوع باعث افزایش مقاومت گروت های پلیمری و خاصیت روان کنندگی آن شده است.
گروت اپوکسی
گروت های اپوکسی که به صورت دو جزئی یا سه جزئی تولید می شوند از دیگر انواع گروت های موجود در بازار هستند. آن ها معمولا از دو مایع مصنوعی و مقداری ماسه به عنوان سخت کننده ساخته شده و روی سطوح اجرا می گردند. استحکام گروت های اپوکسی بسیار بالاست؛ اما قیمت آن ها نیز به همین منوال بالا رفته است. در مکان هایی که نیاز به زیرساخت های خاص دارند، می توان از این نوع گروت استفاده کرد.
گروت آماده
گروت آماده که با نام گروت منبسط شونده نیز شناخته می شود، از دیگر انواع گروت سیمانی است که با مقاومت بسیار بالا تولید شده و انبساط کنترل شده ای دارد. این نوع محصول دانه بندی ویژه ای دارد و می تواند به خوبی ترک ها و ساختارهای ریز را پر کند. مقاومت فشاری بالای گروت آماده باعث شده تا انتخابی عالی برای آرماتورها، شکاف و گودال های بتنی باشد. همچنین برای قرارگیری در زیر ستون ها و بیس پلیت های صنعتی در کوتاه مدت و بلند مدت مناسب است.
مطالعه بیشتر: گروت چیست و کاربرد آن در ساختمان
عملکرد گروت چیست و کاربرد آن
گروت سیمانی نقش بسیار مهمی را در پوشش دهی سطوح کف داشته و عملکرد آن ها را چندین برابر بهبود می بخشد. این محصولات بدون انقباض در سطح هستند و با یک انبساط کنترل شده می توانند کل ترک ها و سوراخ های به وجود آمده را از بین ببرند. در هر جایی که نیاز به ترمیم کفپوش و سطح بتن باشد، می توان از گروت بتن و سیمانی استفاده نمود. از جمله مهمترین کاربردهای این گروت شامل:
- پر کردن فضای داخلی ستون ها
- ترمیم فونداسیون کف
- نصب سرامیک و کفپوش ها
- رفع نواقص بتن
- تراز و صاف کردن سطوح
طرز تهیه ملات گروت
طرز تهیه ملات گروت بسیار ساده است. زمانی که نیاز به اجرای ملات گروت سیمانی دارید، لازم است که پودر آن را با نسبت مشخص با آب ترکیب کنید تا به یک ترکیب یکنواخت و همگن برسید. اضافه کردن کم آب به گروت باعث سفت شدن بیش از اندازه آن می شود و اجازه نمی دهد که گروت به لایه های زیرین نفوذ کند. اگر هم مقدار زیادی آب به گروت اضافه کنید، احتمال اینکه گروت شل شده و مقاومت فشاری مورد انتظار را پس از اجرا ایجاد نکند، زیاد است.
نکات مهم برای گروت ریزی
- برای گروت ریزی صحیح حتما سطوح سست بتن و سایر کفپوش ها را بتراشید و جدا کنید.
- بهتر است که از پمپ باد برای پاک کردن سطوح از گرد و غبار و آلودگی ها استفاده کنید.
- لازم است که چندین ساعت قبل از گروت ریزی سطح بتن با آب اشباع شود، ولی کلیه آب ها از سطح جمع آوری گردند.
- لازم است که گروت را نسبت مناسب آب تمیز ترکیب کنید.
- برای گروت ریزی در فضاهای باز بهتر است که از سایه بان استفاده شود تا نور خورشید کمتر به سطح کار بتابد.
- مقطع گروت ریزی باید بین 10 الی 100 میلی متر در نظر گرفته شود.
قیمت گروت در بازار چقدر است؟
عوامل زیادی روی قیمت گروت در بازار ایران تاثیرگذار است که هر کدام نقش مهمی را در قیمت کلی آن ایفا می کنند. برندهای تولید کننده هر کدام در تلاش برای تولید گروت های باکیفیت هستند، اما کیفیت مواد اولیه آن ها کاملا با یکدیگر متفاوت بوده و این موضوع قیمت این محصولات را تغییر می دهد. ضمن اینکه نوع گروت که شامل گروت های سیمانی، اپوکسی و پلیمری است نیز روی قیمت آن ها تاثیر زیادی دارد. شما می توانید قیمت گروت کیسه ای در بازار را در سایت وستا شیمی مشاهده کرده و با قیمت روز این محصول را خریداری کنید.
سخن پایانی
گروت به عنوان یکی از اجزای اصلی در صنعت عمران شناخته می شود. این ماده سیال به راحتی در سطح بتن نفوذ کرده و می تواند با خاصیت چسبندگی و انبساط کنترل شده خود، آن را پوشش دهد و از ضربه های وارد شده جلوگیری کند. گروت سیمانی متداولترین نوع گروت موجود در بازار است که خود دارای دو نوع ساده و گروت خود منبسط شونده می باشد. در صورت نیاز به خرید انواع گروت و دریافت مشاوره می توانید از تیم کارشناس وستا شیمی کمک بگیرید.